Inzamelactie ongebruikte fietsen voor hergebruik

Foto inzamelactie

Op zaterdag 24 september organiseert fietscoalitie Heel Utrecht Fietst een inzamelactie ongebruikte fietsen voor de fietsdeal, waarmee we mensen die dat niet kunnen betalen aan een fiets helpen.

In Utrecht staan veel ongebruikte fietsen in schuurtjes. Terwijl er ook mensen zijn die graag een fiets willen hebben maar dit niet kunnen betalen. Fietscoalitie Heel Utrecht Fietst gaat deze ongebruikte fietsen op zaterdag 24 september inzamelen en daarna opknappen en de mensen die het ‘t hardste nodig hebben aan een fiets helpen. Zowel kinderfietsen als volwassen fietsen zijn welkom.

Inmiddels heeft fietscoalitie Heel Utrecht Fietst 900 mensen en 100 kinderen met een U-pas voor 30 euro aan een fiets geholpen (Fietsdeal). Maar de vraag is veel groter. Hiervoor zijn zoveel mogelijk ongebruikte fietsen nodig. Als onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek is het op zaterdag 24 september mogelijk om in Utrecht ongebruikte fietsen in te leveren. Aanmelden (liefst met foto) kan door te mailen naar [email protected] maar is niet noodzakelijk. Alle soorten fietsen en onderdelen zijn welkom, maar fietswrakken zal de organisatie niet aannemen. Die kunt u inleveren bij het afvalscheidingsstation.

Fietsen inleveren kan op ‘burendag’ zaterdag 24 september tussen 11.30 uur en 14.00 uur in de Haflingerstraat (Veemarkt). Meer informatie over de fietsdeal en de inzamelactie staat op de website www.heelutrechtfietst.nl. Heeft u op 24 september niet de mogelijkheid maar wel een fiets die u graag wilt inleveren, mail dan naar [email protected]. Wij zullen u dan mailen welke andere mogelijkheden er zijn om uw fiets in te leveren.

De fietsdeal is een samenwerking tussen onder andere SportUtrecht, Fietsersbond afdeling Utrecht, BikeFlip en Project O en met ondersteuning van Gemeente Utrecht. Mensen met een U-pas kunnen voor 30 euro een tweedehands fiets kopen. Voor dit bedrag krijgen ze een fiets mee en kunnen ze die een jaar lang laten repareren bij de Fietshub De Dreef in Overvecht. Jelle Bakker, Fietsburgemeester van Utrecht over de inzamelactie: ‘Iedereen zou moeten kunnen genieten van de voordelen van een fiets, zeker in een fietsstad als Utrecht. Daarvoor is een fiets natuurlijk noodzakelijk. Met deze inzameling willen we zorgen dat we zo veel mogelijk Utrechters van een fiets kunnen voorzien’.

Voor de redactie:

Fietsersbond afdeling Utrecht: Peter van Bekkum 0644304099

Fietsburgemeester: Jelle Bakker 0638327025

Heel Utrecht Fietst: Arjen van Ree: 0622425471

Categorieën