Je mag je fiets weer stallen op het Brusselplein

Brusselplein

Het Brusselplein is het hart van het nieuwe winkelcentrum Leidsche Rijn. Er zit een hele grote Jumbo, waar veel klanten op de fiets naar toe gaan en die op het plein, bijna voor de deur, parkeren. Maar niet pal vóór de deur, want in de bestrating ligt links en rechts een tegeltje dat zegt dat je je fiets daar niet mag stallen.

Afgelopen zomer hing de gemeente borden op met dezelfde betekenis: op het hele plein werd fietsparkeren verboden. Ondersteund met verkeersregelaars die je wegstuurden als je er toch je fiets wilde parkeren.

Wij waren ervan overtuigd dat dat verbod al een jaar eerder was ingegaan, ook omdat de gemeente zoiets in een twitterbericht zette. Omdat er nooit een verkeersbesluit voor was genomen, was dat verbod onwettig. Vanwege het wegsturen van fietsers hebben we de gemeente gevraagd een verkeersbesluit te nemen. Toen dat niet gebeurde hebben we beroep aangetekend bij de rechtbank.

De gemeente vond het verbod wel rechtsgeldig, maar is inmiddels met ons eens dat het fietsparkeerverbod niet meer nodig is. De borden zijn vorige week weggehaald en er is nu zelfs een fietsparkeervak aangegeven. Wij zijn blij met deze afloop!

Categorieën