Fietsverlichtingsactie 2020 afgelast!

AAN-licht
AAN-licht2

Mondkapjes, desinfectiegel, nummertjesapparaat, stoepkrijt om vakken te tekenen, extra kramen voor de 1,5 meter onderlinge afstand, frisse buitenlucht, een andere locatie… aan alles was gedacht om de Fietsverlichtingsactie 2020 door te kunnen laten gaan. En toen nam het aantal geconstateerde besmettingen exponentieel toe.
Daarom ging de Fietsverlichtingsactie dit jaar niet door. Hoe belangrijk we het ook vinden dat iedereen in Utrecht in het donker goed verlicht rondfietst. Het was geen goed idee om nu een evenement te organiseren waarbij je het risico loopt dat te veel mensen te dicht op elkaar gaan staan.
Natuurlijk balen we hiervan. En we maken ons zorgen. Want, ondanks het feit dat er steeds meer uitstekende fietsverlichting te koop is die het altijd doet, rijdt er nog altijd een schrikbarend hoog aantal fietsers in het donker zonder verlichting rond. Ook kinderen…

…maar de gemeente neemt het stokje van ons over
In november richt de gemeente de schijnwerper op de onverlichte fietser. De stad komt vol te hangen met posters die het belang van goede fietsverlichting helder overbrengen. Doe dat licht gewoon AAN.
De Fietsersbond Afdeling Utrecht ondersteunt dit initiatief van de gemeente van harte en roept alle nog onverlichte fietsers in Utrecht op die paar tientjes van een mogelijke boete nu te investeren in de aanschaf van een goed werkende koplamp en achterlicht, hun fiets naar de fietsenmaker te brengen of hun verlichting zelf te repareren.

Categorieën