Belijning sluit niet aan op tijdelijke Mandelabrug

mandelabruguitsnede foto bij stukje Mandelabrug

Om plaats te bieden aan een busbaan, een rijbaan en fiets- en voetpaden wordt de Mandelabrug over het Merwedekanaal tussen de dr. M.A. Tellegenlaan en de Van Zijstlaan verbreed. Het oude brugdek is daarvoor weggetakeld en komt over enkele maanden in verbrede en versterkte vorm weer terug.

In de tussentijd ligt er een tijdelijke brug over het Merwedekanaal. Maar wie vanaf Villa Jongerius richting Croeselaan reed, kwam een heel ongewenste situatie tegen. Fietsers die de stoep en de aansluitende belijning volgden, kwamen niet op, maar naast de brug uit. En zouden daarbij vervelend ten val kunnen komen. De tijdelijke brug had geen verlichting; in het donker zou de kans op een ongeval nog groter zijn.

We hebben de gemeente meerdere keren moeten vragen om de aannemer aan te sporen de belijning aan te passen en verlichting aan te brengen. Inmiddels opgelost.

Categorieën