Omleiding Voorstraat loopt vast in goede bedoelingen

Velen hebben zich het hoofd gebroken over de vrolijke blauwe en groene stippen met aanmoedigende kreten die sinds kort een aantal Utrechtse straten sieren. Is het kunst, een actie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om vol te houden in onze moedige strijd tegen Corona, voorbereidingen voor de Vuelta die niet tijdig konden worden afgezegd? Nee, dit zijn de Voorstraat-omleidingsroutes. Binnenkort kunnen we ook nog roze en oranje stippen verwachten.

omleidingen

Een tijdje geleden hebben we al over deze afsluiting bericht en over ons voorstel om de busbaan in de Nobelstraat tijdelijk open te stellen voor fietsers. De gemeente stelde uitstekende alternatieven te hebben. De kaart maakt in één oogopslag duidelijk wat die inhouden… heel ver omrijden. Dat zou nog niet het allerergste zijn als de omleidingsroutes je dan ook daadwerkelijk maar naar de plek van bestemming brachten. Helaas, zowel de blauwe als de groene omleidingsroutes liepen de afgelopen weken vast in… een omleidingsroute. Die op de groene route dan ook weer voorzien was van een omleidingsroute die… en toen was het tijd voor een mok chocolademelk bereid met Droste-cacao.

Natuurlijk zijn wij hier heel boos over geworden. We kwamen erachter dat heel veel wegopbrekingen niet in de gemeentelijke database met wegomleidingen staan, waardoor het voor de gemeente ook niet mogelijk is om te zien wat al-of niet opengebroken wordt. Zelfs de afsluiting van de Voorstraat stond er niet in (sic), evenmin als die op de Brailledreef. Dat is na ons signaal fors verbeterd en dat geeft hoop dat omleidingen-in-omleidingen tot het verleden gaan behoren.

Ondertussen valt het op dat de omleidingsroutes nog niet zo intensief worden gebruikt als de gemeente kennelijk had gehoopt. Hoe dat moet in september als die oranje route in het nieuwe studiejaar in gebruik moet worden genomen? Wij voorzien grote opstoppingen in de Nobelstraat.

Categorieën