Stallingen in het Centrum

Woensdag 11 maart opent de nieuwe fietsenstalling onder het oude Postkantoor aan de Neude. Het pand heet nu Post Utrecht, de bibliotheek heeft er een nieuwe plek gekregen waarover ze in hun nieuwsbrieven heel enthousiast zijn. Wij zijn blij met de 700 extra stallingsplekken in de kelder. En vooral zijn we heel blij dat het gelukt is om de stalling eerder te openen dan de nieuwe Bieb, zodat bezoekers niet hoeven zoeken naar een plekje voor hun fiets.

 

20200309_132617 3

Aan de westkant van het centraal station, bij de Jaarbeursstalling, gebeurt iets raars. Er is daar ruim voldoende overdekte, bewaakte, gratis stallingsruimte, maar dagelijks worden toch zo’n 40 fietsen buiten geparkeerd, op het terrein van het (tijdelijke) skatepark. Sommige fietsen worden met kettingen aan de toestellen van de buitensporters vastgezet. Wij vragen ons af: waarom parkeer je daar je fiets? Er is binnen altijd plek beschikbaar! Soms moet je daarvoor naar de 3e verdieping, maar met de luie trappen in de stalling is dat geen probleem, toch? En anders kun je aan het altijd vriendelijke personeel vragen of je beneden mag parkeren.Wij snappen het niet goed; kun jij het ons uitleggen? Mail je uitleg even aan utrecht@fietsersbond.nl.

Springweg

Aan de zuidkant van het centrumwinkelgebied staat de Parkeergarage Springweg (in rood aangegeven). Over twee jaar loopt de huidige erfpachtregeling af en de gemeente denkt na over mogelijke nieuwe bestemmingen van het gebouw. Wij denken dat hier, op de hoek van de Herenroute (in blauw weergegeven), er grote behoefte is aan een fietsenstalling. Zou mooi zijn als in elk geval de begane grond ingericht wordt als fietsenstalling, toch?

Categorieën