Vooruitgang in de Voorstraat

image (17)

In april dit jaar beginnen de werkzaamheden aan de Voorstraat/Wittevrouwenstraat. De straten worden opnieuw ingericht met meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

De straten vormen feitelijk al onderdeel van het Utrechtse hoofdfietsroutenetwerk maar dat gaat nu ook duidelijk worden door de inrichting. Fietsers en auto’s delen straks de rijbaan waarbij de auto te gast is. Er komt rood asfalt op de rijbaan, zodat de weg  duidelijk herkenbaar is als hoofdfietsroute.

Als Fietsersbond vinden we dit natuurlijk een geweldige ontwikkeling. Probleem is dat de straten, vanwege de herinrichting, ruim een half jaar zullen worden afgesloten voor het verkeer. Dat betekent dat het merendeel van de fietsers tussen Utrecht Oost en de binnenstad gedurende die tijd gebruik zal maken van de route Lange Jansstraat – Janskerkhof – Nobelstraat, die de prijs “Beste Fietsroute van Nederland” wel nooit zal winnen.

Fietser die de Nobelstraat willen vermijden kunnen gebruik maken van de Herenroute. Je fietst dan weliswaar iets om maar de route is wel een stuk rustiger.

Wij kijken echter uit naar het resultaat en verwachten dat dat het tijdelijke ongemak meer dan waard zal zijn.

Categorieën