Deze verkeerslichten zijn echte stoplichten

Een verkeerslicht een stoplicht noemen werkt op de meeste verkeerskundigen als een rode lap op een stier. Of de gemeente heeft nagedacht over de invloed op fietsers van de afstelling van de verkeerslichten op de omrijroute voor de Dr. M.A. Tellegenlaan is echter zeer de vraag.

Sinds 31 januari is de oversteek van de Kanaalweg over de Dr. M.A. Tellegenlaan afgesloten.

Het geboden alternatief is helemaal doorrijden tot de splitsing bij de Overste den Oudenlaan, waar een tijdelijke oversteek is ingericht met verkeers- c.q. stoplichten. En daar oversteken is nogal een dingetje. Het is krap, er zit een rare bocht in en de verkeerslichten blijven erg lang op rood. Daarnaast springen deze verkeerslichten niet altijd tegelijkertijd op groen, maar moet je soms in twee keer over. Lekker wachten tussen de langsrazende auto’s dus.

Het is al vervelend dat je moet omfietsen, zeker gezien de weersomstandigheden in deze kwakkelwinter, maar de afstelling van de verkeerslichten maakt deze route tot een regelrechte aanslag op het goede humeur van de fietser. Op het weer heeft de gemeente geen invloed maar in fietsstad Utrecht moet het toch mogelijk zijn hier een veilige oversteek met twee keer zoveel groen voor fietsers te maken. De andere weggebruikers zitten lekker droog, dus die kunnen wel even wachten.

Categorieën