Prijsvraag 30 km, goed idee

Prijsvraag 30 km, goed idee

Op veel wegen in Overvecht mogen auto’s 50 km per uur rijden. Een snelheid van 30 km is veel veiliger. De fietsersbond heeft in een artikel in het AD al aandacht gevraagd voor de noodzaak van 30 km wegen in Overvecht. 

De gemeente heeft het geld om veel wegen helemaal aan te pakken, maar de uitvoering daarvan kost veel tijd. De gemeente heeft nu een prijsvraag uitgeschreven voor ideeën om de snelheid omlaag te krijgen zonder dat de wegen helemaal op de schop hoeven. Ze zoeken kleine ingrepen die snel uitvoerbaar zijn of maatregelen die aanzetten tot veilig rijgedrag. Na Overvecht kunnen de ideeën ook elders in de stad worden toegepast.

Project O (in Overvecht) wil zoveel mogelijk mensen activeren om mee te doen aan de prijsvraag 30 km, goed idee. Wil jij meedoen, meedenken of heb je vragen? Kom bij ons langs tijdens de Sociale Buurtmarkt op 7 december, tussen 13.00 en 16.00 uur op het plein bij De Dreef, Schooneggendreef 27 in Overvecht! Je kunt ook contact met ons opnemen via info@project-o.nl

Meedoen met de prijsvraag 30 km wegen kan tot 27 januari. Meer informatie over hoe mee te doen, de spelregels en de procedure is hier te vinden: www.utrecht.nl/30kmgoedidee

Categorieën