Wie fietst er mee?

Hoofdfietstroutes-groot

De gemeente Utrecht ziet graag dat haar inwoners fietsen. Daarvoor zijn onder anderen 5 Verbeterde Hoofdfietsroutes benoemd. Deze routes zijn de afgelopen jaren extra aantrekkelijk gemaakt voor de fietsers en nodigen uit tot lekker doorfietsen. Voor een kaart met de 5 routes bezoek je: https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/verkeer/fiets/fietsroutes/

Wij als Fietsersbond Utrecht gaan deze routes fietsen. Onderweg kijken we of de routes zo veilig en prettig befietsbaar zijn als we zouden willen. We letten bijvoorbeeld op:

  • Is er een vrij liggend fietspad
  • Hebben fietsers voorrang
  • Is het wegdek veilig
  • Zijn de verkeerslichten op de fietsers afgestemd
  • Gaan andere gebruikers goed om met de ruimte

We brengen onze bevindingen, complimenten en verbetersuggesties onder de aandacht van de gemeente.

Wat, Wanneer, Waar, Hoe en met Wie?

We fietsen de eerste route Vleuten-Utrecht Sciencepark op vrijdag 13 december om 09:30 ’s ochtends. Na de spits, dan is het net iets minder druk. Met een beetje geluk is het slecht weer, dan weten we meteen of dat de route beïnvloedt.

We starten bij NS Station Vleuten en eindigen bij het UMCU. Dat is 14 kilometer fietsen. Omdat we onderweg aantekeningen en foto’s maken, zijn we wel even onderweg, houd rekening met de hele ochtend (je moet immers ook weer terug).

Fiets je mee? Meld je aan bij penningmeester@fietsersbondutrecht.nl

Kun je niet meefietsen, maar wil je wel graag iets delen over de route, mail dat dan vooral ook naar penningmeester@fietsersbondutrecht.nl

Categorieën