Rondleiding Stationspleinstalling

stationsstalling (1)

Op maandag 19 augustus is de Stationspleinstalling officieel geopend, het zal u niet ontgaan zijn. Voor het voltooien van de stalling hadden ProRail, NS en gemeente een feestje georganiseerd. We waren zo vrij om de uitnodiging gelijk in de nieuwsbrief te zetten. Dat was niet helemaal de bedoeling; lezers van de nieuwsbrief meldden zich voor het besloten feestje bij de gemeente maar stonden niet op de gastenlijst.

In goed overleg met de gemeente hebben we de enthousiaste lezers uitgenodigd voor een speciale Fietsersbond-rondleiding. Op vrijdag 18 oktober bezochten we met zo’n 20 mensen de stalling, onder deskundige begeleiding van een gids van de gemeente. We hebben hem bestookt met vragen en we zijn uiteindelijk ook nog door de stalling gewandeld. We spraken over de rol van Corio bij de bouw, over de status van de grijze zebrapaden, over het ontbreken van een lift, over de kortste route naar de perrons en over de kosten van een OV-fiets; niets bleef onbesproken.

De gemeente was blij met onze grote betrokkenheid en deskundigheid en nodigde ons uit om input te leveren voor de monitoring van de stalling. We horen daarom graag ook jouw gebruikerservaringen. Mail je ons op utrecht@fietsersbond.nl?

Categorieën