Meer bruggen en tunnels voor fietsers

bruggen en tunnels

In de vorige nieuwsbrief deden we een oproep om te melden waar bruggen en tunnels voor fietsers ontbreken. Dit naar aanleiding van het plan van de gemeente om 35 bruggen en tunnels aan te leggen. Waarbij de gemeente helaas direct aangaf dat er maar geld is voor circa 5 tot 10 bruggen en tunnels.

Er is flink wat respons gekomen op deze oproep. De (al geplande en gefinancierde) bruggen en tunnels rond de NRU zijn toegevoegd. Daarnaast nog een aantal die in onderzoek zijn of zeer wenselijk zijn. Een brug uit de wijkambities van Leidsche rijn. Diverse verbindingen naar Lombok. De tunnels die bij de Weg tot de Wetenschap in onderzoek zijn. Een brug over de “Daalsebak”, de Wolvenburg, een brug over de Vecht, een over de Noordersluis en een over de A2.

Al deze bruggen en tunnels staan hier als paarse dots op de kaart, de rode staan al op de lijst van de gemeente.

Al deze bruggen en tunnels staan hier als paarse dots op de kaart, de rode staan al op de lijst van de gemeente.

We willen dat de gemeente deze meeneemt in hun integrale beoordeling. Daarnaast moeten ze op de “longlist” blijven staan. Voor als er toch meer geld beschikbaar komt.

 

 

Categorieën