Interview met Peter van Bekkum op RTV Utrecht

RTV Utrecht besteedt deze week aandacht aan de filedruk rond Utrecht. Daarbij komen ook de fietsfiles aan bod. Peter van Bekkum, de voorzitter van de afdeling Utrecht van de fietsersbond,  werd geinterviewd.

 

Peter noemde de oversteek van het Ledig Erf naar de Twijnstraat als een knelpunt dat opgelost kan worden door een betere afstelling van verkeerslichten. Bij het afstellen van verkeerslichten moet veel vaker rekening gehouden worden met de fietsers.

 

Peter ging ook in op stimuleren van het fietsen in de regio om de autofile te vermijden. Denk daarbij aan verbeteren van het fietspad Hilversum – Utrecht, de tegels hier moeten nodig vervangen worden door asfalt. Ook een extra fietsbrug over de Lek, langs de A27 is echt nodig. Fietsers zijn daar in tegenstelling tot het autoverkeer nog steeds genoodzaakt kilometers om te rijden. De route Amersfoort – Utrecht is ook aan verbetering toe. Deze route is nu wel verfraaid met kunstwerken maar de route zelf heeft en grote aanpak nodig om het echt tot een snelfietsroute te maken.

 

Beide interviews kun je hier terugluisteren:

Categorieën