Een donker stukje Utrecht op weg naar Nieuwegein

Nu de wintertijd weer is aangebroken valt het extra op: wie vanuit Utrecht omhoog fietst, de Jutfasebrug op naar Nieuwegein, rijdt een heel stuk in het pikkedonker. Pas na een paar honderd meter fietsen, als je bijna bovenaan bent, zie je licht. Dan stralen de straatlantaarns langs de autoweg weer op het fietspad.

Deze donkere ‘tunnel’ was er vroeger niet. Toen stonden langs het eerste stuk de straatlantaarns nog tussen autorijbaan en fietspad. Tegenwoordig staan de lichtmasten tussen de autorijbanen en schermen bomen aan weerszijden van het fietspad de verlichting van omliggende autowegen af. Een (sociaal) onveilige situatie. Het donkere gedeelte is grondgebied van Utrecht. Elke dag fietsen hier zo’n 8000 (brom)fietsers van en naar Nieuwegein. Tijd voor licht op de zaak: wie helpt ons uit (of juist in) de brand?

Categorieën