Fietstelweek is leuk maar permanent tellen is beter

Fietstelweek is leuk maar permanent tellen is beter

Eén van de acties uit het Actieplan Utrecht Fietst is het beter monitoren van de ontwikkeling van het aantal fietsers. De gemeente telt daarom het aantal fietsers op verschillende routes met vaste telpunten. Tot dusver werd vooral geteld met lussen van de verkeerslichten. Maar die telmethode is niet altijd even betrouwbaar, bovendien worden delen van het fietsnetwerk niet geteld. De gemeente investeerde daarom in de aanleg van speciale telslangen. Deze slangen tellen het aantal fietsers heel nauwkeurig.

Waar liggen de telpunten?
De gemeente legde een netwerk van nieuwe permanente fietstelpunten aan. Eerder al legde de gemeente fietstelpunten op de Martin Luther Kinglaan, de Vleutenseweg, de Kanaalweg, het Vredenburg, de Amsterdamsestraatweg, de Lucasbrug, de Venuslaan, de Biltstraat, de Archimedeslaan en de Weg tot de wetenschap. De nieuwe telpunten liggen op de Dafne Schippersbrug, in de Cremerstraat, op de Maliesingel, op het Zandpad (bij de Rode brug) en op de Kardinaal de Jongweg. In totaal zijn er nu 15 fietstelpunten in Utrecht. Met de cijfers uit de telpunten kan de gemeente toekomstige beleidskeuzes beter maken en onderbouwen.

Categorieën