Betere fietsroute over Lage Weide?

Veel fietsers fietsen nu langs de Atoomweg over industrieterrein Lage Weide. Dit is de grote weg die dwars door het industrieterrein loopt. Niet zo heel fijn om langs te fietsen. In het actieplan ‘Utrecht Fietst’ is de route langs de Electronweg en de Reactorweg aangewezen als doorfietsroute. Deze fietsroute loopt direct langs de A2 en is vanaf NS-station Leidsche Rijn goed te bereiken. Daardoor verwachten we dat op termijn veel meer fietsers dan nu deze route gaan gebruiken. De bedrijvenvereniging van Lage Weide wil dat meer werknemers op de fiets naar het werk gaan en daarbij helpt een prettige fietsroute.

Om na te gaan wat er beter kan, is een schouw gehouden waaraan wij samen met de gemeente en de bedrijvenvereniging hebben meegedaan. Hier is uitgekomen dat langs de Reactorweg beter fietsstroken kunnen komen. Het kan, want de weg is erg rustig. Fietsers op het huidige fietspad zijn niet te zien vanuit de vele uitritjes en dat is gevaarlijk. Voor de veel drukkere Savannahweg en Zonnebaan zijn fietsstroken waarschijnlijk de enige technisch haalbare verbetering. Het is daar nu een eersteklas wild-westsituatie en dat wordt met fietsstroken wel beter maar nog niet echt goed. Tenslotte wordt het groen verbeterd: er komt een windsingel tussen de Reactorweg en de A2, en er komen bomen op het oude fietspad. De weg wordt mooier en krijgt minder windhinder.

Deze verbeteringen zullen dit of volgend jaar worden uitgevoerd. We hopen dat veel fietsers met plezier deze route zullen fietsen.

 

 

Categorieën