D66 en Fietsersbond: geen stoplicht op doorfietsroute Kanaalweg!

De gemeente Utrecht gaat een busbaan aanleggen van Leidsche Rijn naar het Centraal Station. De route loopt via de Tellegenlaan in de Dichterswijk. Op de kruising met de Kanaalweg komt mogelijk een stoplicht voor fietsers.

stoplicht-rood

Peter van Bekkum (Fietsersbond Utrecht): “De Kanaalweg is een regionale doorfietsroute. Dit stoplicht zou het enige stoplicht zijn op de hele route tussen Houten en Amsterdam!”

Maarten Koning (gemeenteraadslid D66): “Wij willen voorrang voor de fiets, en dat lukt niet als het college een kruising met een drukke busbaan wil maken. We hebben vorig jaar al bij wethouder Van Hooijdonk aangedrongen op een fietstunnel onder de Tellegenlaan. We moeten meer investeren in een veilige infrastructuur voor fietsers, omdat de stad steeds drukker wordt.”.

Peter van Bekkum: “We willen een vlotte en veilige oversteek voor fietsers op de Kanaalweg met de toekomstige busbaan op de Tellegenlaan. Maar op een doorfietsroute horen geen stoplichten! Daarom willen we een fietstunnel onder de Tellegenlaan”.

Op dinsdag 9 mei stuurt de wethouder de plannen voor de busbaan naar de gemeenteraad. D66 en de Fietsersbond grijpen dit aan om te laten zien hoeveel vertraging fietsers gaan oplopen bij dit stoplicht. Op dinsdagochtend 9 mei tussen 7:00 en 9:00 wordt het aantal fietsers geteld wat hier stil zou komen te staan.

Categorieën