Veloretti-fietsen te winnen

Fietstelweek 2016. Heel Nederland telt mee!

De Nationale Fiets Telweek is er weer

Van 19 t/m 25 september wordt de tweede editie gehouden van Nederlands grootste fietsonderzoek: de Nationale Fiets Telweek.

Van 19 t/m 25 september wordt de tweede editie gehouden van Nederlands grootste fietsonderzoek: de Nationale Fiets Telweek. Zo veel mogelijk fietsers brengen dan hun fietsbewegingen in kaart. Om mee te doen heb je nodig: een fiets, een smartphone en de gratis app van de Fiets Telweek (Android https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.mobidot.appdefiets, iPhone https://itunes.apple.com/app/id1028446057). De app werkt alleen tussen 19 en 25 september. In die periode worden fietsbewegingen automatisch door je telefoon herkend en doorgegeven aan de database van de Fiets Telweek. De verzamelde gegevens worden geanonimiseerd, zodat ze niet naar individuele personen zijn te herleiden.

Vorig jaar deden bijna 51.000 fietsers in heel Nederland mee aan de Fiets Telweek en dat leverde waardevolle informatie op. Op deze kaart http://fietstelweek.nl/resultaten-2015/ kun je zien wat de drukste routes waren, waar fietsers lekker konden doorrijden en waar oponthoud was. Sommige gemeenten hebben aan de hand van deze gegevens al maatregelen genomen, bijvoorbeeld door verkeerslichten anders af te stellen. Of dat ook echt heeft geholpen, zal tijdens de aankomende Fiets Telweek moeten blijken.

Natuurlijk hopen we dat ook in Utrecht weer veel fietsers zullen deelnemen aan dit unieke onderzoek. Cijfers over fietsgebruik zijn schaars en met name is nog weinig bekend over welke routes fietsers precies kiezen. Dankzij de data van de Fiets Telweek kan Utrecht zijn fietsnetwerk blijven verbeteren.

Onder de deelnemers worden 25 Veloretti-fietsen http://veloretti.com/nl/shop/fietsen/ verloot. Verder is er dit jaar een speciale actie voor scholieren: zij maken kans op een helikoptervlucht voor de hele klas. Meer informatie: www.fietstelweek.nl en www.facebook.com/fietstelweek.

Fietstelweek2015kaartje
Fietssnelheden in het centrum van Utrecht tijdens de Fiets Telweek 2015. Rood: 0 – 8 km/uur, blauw: meer dan 20 km/uur.

Categorieën