Koekoekstraat wordt fietsstraat

In maart van dit jaar starten de werkzaamheden om van de Koekoekstraat (Vogelenbuurt) een fietsstraat te maken. Bewoners vinden de straat onveilig en daarom wil de gemeente de straat opnieuw inrichten. Op een fietsstraat is de fietser hoofdgebruiker en de auto te gast. De weg wordt uitgevoerd in rood asfalt.

Het afgelopen jaar zijn er enkele bijeenkomsten geweest waarin de plannen werden toegelicht en de bewoners konden reageren. Het werk moet in juni van dit jaar gereed zijn. Parkeren van motorvoertuigen en fietsen in de Koekoekstraat is tot die tijd niet mogelijk. Er worden borden geplaatst waarop dit wordt aangekondigd. De woningen en winkels blijven tijdens de uitvoering bereikbaar voor voetgangers. 

Voor meer informatie zie Maatregel 35 van de Gemeente Utrecht.

(Foto: Gemeente Utrecht)

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *