Groene golf voor fietsers?

Het Utrechtse innovatiebureau Springlab heeft een zogenaamde Light Companion ontwikkeld. Dat is een LED-strip langs het fietspad, waarbij er een bewegend lichtsignaal is dat je moet volgen om in een groene golf terecht te komen. De gemeente Utrecht ziet de fiets als de oplossing voor het drukke wordende verkeer binnen de stad en investeert daarom flink in innovatieve fietsoplossingen. Begin juli is het systeem al eens getest in een proefopstelling bij de Jaarbeurs. Op dinsdag 3 november kunnen fietsers het verbeterde prototype uitproberen op de Kardinaal de Jongweg, ten oosten van de kruising met de Jan van Galenstraat, tussen 8 en 20 uur.

Voor meer informatie: Springlab

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.