Impressies voor de Maliebaan

Enkele ‘artists impressions’ geven een indruk hoe de heringerichte Maliebaan er straks komt uit te zien. De plannen werden op 23 september j.l. gepresenteerd voor omwonenden en geïnteresseerden. Zij konden op de plannen reageren. De Fietsersbond Utrecht heeft onlangs in een brief aan de gemeente commentaar op de plannen gegeven (zie de bijlage). Een van de bezwaren betreft de voorgenomen inrichting van de kruising Maliebaan-Burg. Reigerstraat. Volgens de plannen dienen fietsers en automobilisten zich op de kruising te mengen, hetgeen voor veel wederzijdse hinder en dus oponthoud en irritatie gaat leiden. 

Een ander punt betreft de plannen (of het ontbreken daarvan) met betrekking tot de ventwegen langs de Maliebaan, die op zijn minst een opknapbeurt kunnen gebruiken wat betreft de bestrating. Ook de voorgenomen herinrichting van het Malieblad draagt niet bij aan de veiligheid en comfort voor fietsers en automobilisten.

Bekijk de presentatie van de bewonersavond (pdf, 1,67MB)

Zie ook de gepresenteerde ontwerpen:

De sfeerimpressies zijn ook te zien op de Utrechtse Internet Courant.

Brief aan de Gemeente Utrecht inzake herinrichting Maliebaan

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.