Opruimactie fietspaaltjes

Fietspaaltjes veroorzaken heel wat slachtoffers. Kijk er maar eens naar: veel paaltjes zijn beschadigd doordat mensen ertegenaan zijn gefietst. Aan een ongelukkige botsing kun je zelfs een dwarslaesie overhouden.Daarom zijn er kort geleden landelijke richtlijnen opgesteld voor fietspaaltjes. Die gaan over de breedte van de doorgangen, verlichting, ribbelreflexlijnen enzovoorts. En de voornaamste richtlijn: paaltjes mogen alléén worden geplaatst als ze ook echt nodig zijn om sluipverkeer tegen te houden.

De gemeente Utrecht is daar nu ook van overtuigd en gaat daarom overbodige paaltjes verwijderen. De paaltjes die na de opruimactie overblijven en wél nuttig zijn, zullen te zijner tijd goed moeten worden vormgegeven.

Weet je een paaltje te staan dat weg kan, meld dit dan op www.verbeterdebuurt.nl. Geef daarbij aan waarom het paaltje volgens jou weg kan: kunnen auto’s er toch wel langs, bijvoorbeeld via de berm of de stoep? Of staat het paaltje op een fietspad langs een weg en nemen auto’s dus gewoon de weg? Valt er om andere redenen geen sluipverkeer te verwachten? Als iedereen twee overbodige paaltjes meldt, kan de gemeente flink aan de slag!

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.