op stukken langs de N225 (Rhenen-Wageningen) en N228 (Gouda-Utrecht) is een proefmarkering aangebracht.

Markering op de fietspaden N225 en N228

Naamloos

Sinds kort is er op enkele stukken van de fietspaden langs de N225 (Rhenen-Wageningen) en N228 (Gouda-Utrecht) een proefmarkering aangebracht.

Om er achter te komen of de markering het fietsgemak verbetert is door onderzoekers van de Technische Universiteit van Eindhoven een online enquête ontwikkeld. Op borden naast de fietspaden staat een link (inclusief QR-code). Graag willen zij gebruikers uitnodigen de enquête in te vullen.

Langs de N225 is er markering ter hoogte van Ouwehands Dierenpark en ter hoogte van het Hondenhotel, langs de N228 ter hoogte van Kasteel te Vliet. De markering bestaat uit belijning aan de beide kanten van het fietspad en pijlen midden op het fietspad. De belijning is in twee verschillende patronen aangebracht: ‘1 meter lijn – 1 meter niets’ en ‘3 meter lijn – 1 meter niets’. De pijlen zijn aangebracht op de punten waar fietsers het fietspad op komen.

Categorieën