Fietsersbond deelt wortels uit bij geplande kruising Laagravenseweg

Op maandag 15 januari deelden we met vier actieve leden van onze afdeling en buurafdeling Houten wortels uit ter hoogte van de Hornbach langs de Laagravenseweg.

Want: wortel schieten bij het stoplicht, dat willen fietsers niet! Lees het verslag op https://www.ad.nl/utrecht/fietsersbond-deelt-wortels-uit-tegen-nieuwe-kruising-voor-laagravense-fietstunnel~a439c2c7/.

Maar met wortels uitdelen alleen kom je er niet. Onze actieve leden Frans Krens en Clarion Wegerif spraken verschillende keren in bij provincie Utrecht en gemeente Nieuwegein met als inzet veilige fietsroutes over en langs het Liesboschterrein. In het bestemmingsplan Ravenswade staat nu een vrijliggend tweerichtingenfietspad langs deze gevaarlijke weg gepland en dat is een hele verbetering. Maar voor fietsers tussen Nieuwegein en Houten wordt de situatie slechter, vandaar onze wortelactie. Op 8 februari spreken we nogmaals in bij de cie ROM in Nieuwegein en blijven pleiten voor een fietsroute zonder oponthoud. Teken (en deel) de petitie via https://doorfietsenoplaagravenseweg.petities.nl/  

Categorieën