Werk aan de weg

Regelmatig wordt ergens in de stad een straat opnieuw ingericht. Wij denken dan met de gemeente mee over tal van zaken die de fietser aangaan: Is het fietspad breed genoeg? Is het wegdek vlak en stroef? Zijn de bochten voldoende ruim? Worden fietsers niet geraakt door openslaande autodeuren? Kan er een middenberm komen, zodat fietsers makkelijker kunnen oversteken?

We doen dit werk met liefde en plezier, maar eigenlijk zou het niet nodig moeten zijn. Veel knelpunten voor fietsers zijn namelijk te voorkomen door consequent de richtlijnen voor fietsinfrastructuur toe te passen. Helaas is dat nog geen vanzelfsprekendheid en daarom zit er voor ons niets anders op dan onverstoorbaar verdergaan met het geven van fietsvriendelijke adviezen. Gevraagd en ongevraagd

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *